Lækker chokolade- og karamelkage

posted in: Opskrift | 0

dsc_2496 Mangler du en lækker kage til at servere for eventuelle gæster eller synes du bare, at du lige har fortjent dét ekstra? Så er denne kageopskrift uden tvivl et hit. Kagen er super lækker, nem at lave og kræver ikke alverdens mærkelige ting og sager.

Det er efterhånden en del tid siden, at jeg bagte denne kage, men jeg har fuldkommen glemt at dele den med jer herinde. A og jeg bagte denne kage, da vi skulle holde indflytterfest, og den var generelt et hit. Det gode ved denne kage er (ligesom mange andre kager), at den kan laves i god tid. Vi lavede vores aftenen før, så den nåede at sætte sig i køleskabet til dagen efter. Kombinationen af karamel og chokolade er virkelig et hit hos mig. Det er dog ikke en kage, som man kan spise en million stykker af, hvis du spørger mig – og jeg er ellers kageglad ! Jeg spurgte forleden på Instagram, om I ønskede opskriften og der var opbakningen stor, så nu er det nu.

Jeg ville ønske, at jeg kunne tage credit for denne idé/opskrift, men det er ikke en opskrift, som jeg selv har lavet. Nej, opskriften er fundet hos inspirerende Sofies Spisekammer. Jeg vil dele med jer, hvilke ingredienser I skal bruge, men selve how-to-guiden og undervejs billeder, vil jeg lade jer finde lige her hos Sofies Spisekammer. I skal bruge:

Bund
– 125 gram smør
– 140 gram hvedemel
– 140 gram brun farin
– 50 gram kokos

Karamelfyld
– 1 dåse kondenseret mælk (jeg brugte Nestle – den kan efterhånden købes mange steder)
– 3 spsk. sirup/ahorn
– lidt salt
– 30 gram smør

Chokoladeovertræk
– 125 gram mørk chokolade (vi brugte 80%)
– 25 gram smør

Jeg vil virkelig anbefale jer at lave denne, hvis I kan lide karamel og chokolade. Hvis man ikke er til kokos, kan dette undlades – det tror jeg, at jeg vil forsøge mig med næste gang. Hvis I generelt har brug for inspirerende mad- og kageopskrifter, så tjek Sofies Spisekammer ud. Det er i hvertfald mit lille lørdagstip til jer – udover selvfølgelig at lave denne opskrift.

dsc_2495Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *