Hvad koster en rejse til USA?

posted in: Rejse | 0

Det er faktisk ikke så galt igen. Ja, det er mange penge, men vi blev overrasket over, hvor ‘billigt’ det trods alt kunne gøres. I var en del, som spurgte: hvad koster en rejse til USA? I spurgte, hvor meget man skulle budgettere med på en roadtrip. I spurgte også om der var steder, hvor man kunne spare penge. Det kan man uden tvivl. I vil helt sikkert også kunne spare noget ift., hvad vi har givet.

Indlægget blev lidt langt, men jeg har forsøgt at gøre det så detaljeret som muligt. Jeg har inddelt indlægget i hhv. Flybilletter, overnatning, mad, oplevelser, Uber (og parkering) og billeje + benzin. I kan dermed ‘blot’ læse afsnittet, som I er interesseret i. Eller dem alle – det er I selvfølgelig også meget velkomne til!

Læs også læsernes tip til USA og USA indlæg, hvor I kan se, hvilke USA-indlæg, som jeg planlægger at dele på bloggen.

Budget for USA tur

A og jeg var afsted i 26 dage, og vi betalte i alt 58.200 kroner. Dette er inkl. leje af bil, oplevelser, hotel, Airbnb, mad, fly, Uber – ja alt undtagen shopping. Derudover havde vi 2000 kroner med i kontanter, men dette er blevet brugt på primært shopping, mad, snacks og benzin. Så de er ikke medregnet i vores budget, da vi ikke har overblik over, hvordan disse er fordelt.

Flybilletter

Vi betalte i alt for fly 10.656 kroner

Vi fløj til Seattle og hjem fra San Francisco. Umiddelbart er det, da vi undersøgte, billigere at flyve til og fra samme sted. Jeg mener, at det var omkring 1500 kroner, som vi kunne have sparet. Vi ville dog gerne nå at se mest muligt, og vi valgte derfor at betale det mere. Vi fløj også fra Oakland (San Francisco), da der var penge og tid at spare ved at flyve derfra.
Fly til Seattle fra Hamborg                              = 5068 kroner
Fly fra Oakland (San Francisco) til Billund      = 5588 kroner

Jeg har flere gange erfaret, at der er penge at spare ved at flyve fra Hamborg lufthavn. Derfor tjekker vi altid København, Billund og Hamborg inden vi booker afrejse. Da vi valgte at tage toget til Hamborg, kunne vi nemt bare flyve hjem til Billund.

Overnatning

Vi havde på forhånd booket overnatning til storbyerne: Seattle, San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Derudover havde vi booket ved Yosemite og en enkelt overnatning ved Yellowstone. Derudover havde vi booket vores bedste overnatning ved Afton. Det var uden tvivl det bedste sted, som vi overnattede. Det vil sige, at vi bookede mange af vores overnatninger derhenne. Det kan både være en fordel og en ulempe. Man kan være udenfor, at meget er reserveret. Det var dog ikke noget, som vi oplevede.

Vores overnatninger

Vi betalte i alt for overnatning 17.403 kroner for 26 nætter. Det er en gennemsnitspris på 669,3 kroner pr. nat for os begge.

Besparelse på overnatning

I kan uden tvivl spare penge på overnatning. Vores hotel i Los Angeles var et 5-stjernet hotel, så der vil I formentlig kunne finde langt billigere alternativer. Vi havde bestilt det, da min fødselsdag var mens vi var i LA.

Derudover opdagede vi, at vi via Airbnb kunne overnatte til omkring 120-200 kroner 1 times kørsel fra Yellowstone. Det er altså også en stor besparelse ift., hvad vi betalte for hotel den ene nat. 
Jeg vil råde jer til i storbyerne at kigge både Airbnb og Hotels.com. Vi sparede over halvdelen i Seattle og San Francisco ved at booke på Airbnb.

Mange af de hoteller vi boede på havde plads til 4 mennesker på et værelse. Det vil derfor være en del billigere jo flere man er, hvis man er villig til at dele værelse.

En anden ting vi fandt ud af undervejs derhenne var, at det oftest var billigst at booke gennem hotels.com. Vi prøvede et par gange at gå ind og booke ved skranken, men der var et par hundrede kroner at spare ved at booke gennem hotels.com. 

En sød dame informerede os omkring HotelTonight. Det skulle være rimelig hyppigt brugt i USA. Vi prøvede det desværre ikke, da det var sidst på vores tur, at vi blev opmærksomme på det. Men det er da uden tvivl værd et kig.

Mad

I alt betalte vi for mad: 11.769 kroner.

Flere af vores hoteller havde morgenmad med i prisen. Der er dermed nogle penge at spare, hvis man kan ‘nøjes’ med det. Mange steder er morgenmaden det hvideste toast med marmelade – og det er det! Vi spiste derfor morgenmad ude et par gange på turen. Både i Seattle og San Francisco spiste vi morgenmad inde i byen hver dag. Vi kunne have sparet penge ved at købe nogle morgenmadsprodukter med hjem til vores Airbnb-sted, hvor der var køleskab. Det er et spørgsmål om prioritering, men der kan man nemt skære 1500 kroner fra.

Det er vigtigt, når man betaler i USA, at man husker at lægge 15-20% oveni. Det er kotume, at man lægger så stor en procentdel i drikkepenge. Derudover bliver der flere steder først lagt taxes oveni, når man betaler. Det kan derfor nemt blive dyrere end man først troede.

Besparelse på mad

Man kan sagtens gøre det væsentlig billigere end vi gjorde med mad. Man kan uden tvivl også spise mere dyrt end vi gjorde. Jeg kender mange, som primært har levet af fastfood derhenne, men det gad A og jeg ikke. Vi var ude og spise på restaurant næsten hver aften. Kun 4 gange købte vi noget med hjem, som vi kunne spise, hvilket var et billigere alternativ.

Vores madudgift udgør både frokost, snacks til vores køretur (MANGE SNACKS), aftensmad + morgenmad til 1/3 af turen. Det svarer til cirka 61 måltider i alt + snacks. 
Jeg synes ikke, at det er så galt igen, men man kan sagtens spare penge på det område. Vi spiste den ene dag frokost på Carls Jr, og der gav vi 5 dollars (cirka 35 kroner) for mad til os begge. Så det kan gøres virkelig billigt.

Oplevelser

Vi betalte for oplevelser i alt 4495 kroner
I den pris ligger: 
Hvalsafari                                      =  2000 kroner 
Baseball i Seattle                          =    471 kroner
America the Beautiful passes       =    513 kroner
Antelope Canyon                          =    663 kroner
Hop-on-hop-off bus                     =    848 kroner

Jeg vil klart anbefale jer, hvis I vil besøge flere nationalparker, så køb America the Beautiful passes til 80 $. Vi købte vores derhenne lige omkring indgangen til Yellowstone. Vi sparede en del penge ved at købe det. Vi så i alt 5 forskellige nationalparker, hvor passet galt til. Det koster som udgangspunkt 25-35 $ pr. bil, så de penge er sparet hurtigt, hvis man skal besøge flere nationalparker. Jeg vil i et senere indlæg fortælle mere omkring nationalparkerne.

Derudover så prøv at se baseball. Vi så baseball 4th of July, og det var en kæmpe oplevelse! Men uanset tror jeg, at oplevelsen havde været stor, og så dyrt igen er det heller ikke.
Antelope Canyon er et must, hvis I er i området. Det er SÅ flot! Vi så lower Antelope Canyon med dette selskab
A og jeg købte et pas til hop-on-hop-off bus i San Francisco til 2 dage. Det var ikke pengene værd. Guiderne var super dygtige, men det tog evigheder om at komme rundt, grundet trafikken. Det betyder, at man meget af tiden blot sad helt stille.

Uber

Vi betalte i alt for Uber & bilparkering 2207 kroner.
Vi brugte Uber derhenne. Jeg havde hørt fra flere, at det bare fungerer. Og det gør det virkelig! Uber fungerer uden problemer. Der findes flere muligheder ift., hvordan man kører med Uber. Vi valgte ofte samkørsel eller Uber pool, da det er billigere alternativer. Det tager også ofte lidt længere tid.
Så mit tip til dig er, at downloade Uber-appen. Det fungerer virkelig nemt, og der er mange penge at spare ift. taxa. 
Da vi var i San Francisco, boede vi i Oakland. Det var til tider billigere for A og jeg at tage en Uber til SF fremfor toget.

Billeje + benzin

Jeg har lokket Atil at lave et afsnit omkring det her. Da ingen af os er over 25, skal man som udgangspunkt betale ungførergebyr, når man lejer bil. Det er en kæmpe udgift. Vi fandt ud af, at man ved at booke gennem FDM-travel kunne spare dette gebyr.

Jeg håber, det overstående har givet jer et indblik i jeres spørgsmål: hvad koster en rejse til USA?

Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *