Fyldt med tanker…

posted in: Mine tanker | 0

Jeg sidder tilbage med en masse tanker, og jeg ved snart ikke, hvor jeg skal starte.. Det der skete i Paris er så forfærdeligt, og jeg håber, at alle de skyldige ekstremister vil blive holdt ansvarlig for det. Når det så er sagt, så synes jeg, at det er forkasteligt, at mange forventer, at muslimer skal gå ud offentligt og tage afstand fra den forfærdelige terrorhandling. Blot, fordi nogle bruger islam i det forkerte lys er ikke lig, at alle der tror på islam er dårlige mennesker. Jeg forventede heller ikke, at alle nordmænd eller alle folk fra skandinavien tog afstand til den terrorhandling, som Anders Breikvik begik, så hvorfor forventer vi det af muslimerne? Jeg har i dag set flere Facebookkommentarer, hvor folk antaster alle muslimer for at være terrorister. Jeg ved godt, at folk sidder tilbage med en masse had (det gør jeg også), men desværre er det ofte de forskerte mennesker, som dette had rammer. Jeg har set Facebookkommentarer, hvor folk mener, at muslimerne påtager sig en offerrolle. Prøv at hør, de bliver også ramt, de føler også et kæmpe tomrum, og de aner, ligesåvel som jeg, heller ikke, hvad de skal stille op.. For gæt hvad? Muslimer er blot mennesker ligesom mig, dig og alle andre. De har også følelser, og de mister også familiemedlemmer, venner, kærester mm., grundet Islamisk Stat. Vi er (desværre) alle ofre for Islamisk Stat. Jeg ved, det er utopi, men det kunne være rart, hvis alle dømte folk ud fra deres gerninger, og ikke udfra andre galninges.. Hvis alle prøvede at have et åbent sind, lagde fordommene på hylden. Dette skal ikke forstås således, at jeg ikke synes, at det er dybt forkasteligt det, der er sket i weekendens løb, men jeg bliver så trist af at se, at vi forventer, at muslimer skal tage afstand fra det (#NotInMyName). Jeg håber virkelig på, at vi får ram på Islamisk Stat, og det kan kun gå for langsomt, men jeg håber også, at vi fremadrettet vil tænke mere på, hvordan vi behandler mennesker. Vi kan ikke benægte, at de såkaldte ‘ensomme ulve’ søger et fællesskab. Det har ‘ensomme ulve’ alle dage gjort uanset kultur, socialstatus, religion etc., men hvis vi nu prøvede at tage imod alle (uanset etnicitet, køn, alder og religion), så kunne det være, at vi kunne forebygge. Mit budskab er derfor: prøv at være åben, forstå hinanden og lad vær med at dømme hinanden. Jeg har set dette billede, som er blevet delt ret meget her på det sidste, og jeg finder det virkelig aktuelt og rigtigt:

Skærmbillede 2015-11-15 kl. 19.19.17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *