En juleaften kun for 4

posted in: Inspiration, Sara | 0

dsc_9372 Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul, og håber I har haft en fantastisk juleaften og nogle dejlige juledage. Min juleaften var en stille af slagsen, og det er sagt eller skrevet med den bedste mening bag. Jeg fejrede jul med mine forældre og min bror – bare os 4. Det var simpelthen en fantastisk jul, for der var ingen stress og jag, og vi havde bare tid til at hygge hele dagen. Normalt er det min far, som står for maden uanset, hvor mange eller hvor lidt vi bliver, så er det ham der er i køkkenet hele dagen, men i år var det lidt anderledes. Vi startede dagen med at besøge kirkegården, hvor min farfar ligger, og ønske glædelig jul til ham. Det er lidt blevet en tradition i min familie, at vi mindes, dem som ikke er blandt os længere, ved at ønske dem blandt andet glædelig jul. Weekenden inden jul var vi på sjælland, hvor vi også besøgte kirkegården for at ønske min mormor og min bedstefar glædelig – det er virkelig en god tradition. Efter vi havde været på kirkegården tog vi hjem, hvor vi begyndte alle fire så småt på diverse madforberedelser. Min bror lavede konfekt, min mor kartofler, jeg lavede alternativ rødkålssalat, min far begyndte på anden. Efter det satte vi og spillede et nyt spil, som jeg købte hjem for noget tid siden. Min familie og jeg er begyndt på det sidste at spille spil, og det er så hyggeligt. Man skal lige lære spillet at kende, men det er et virkelig sjovt spil, hvor alle spil er forskellige fra hinanden. Spillet hedder ‘Ticket to Ride’ og kan købes lige her. Efter vi havde spillet lidt var der dømt Disneys juleshow, som jeg skrev lidt mere om i dette indlæg, så ser jeg, trods alderen siger 22 år, altså stadig Disneys juleshow – det er en tradition og det er så hyggeligt.

Nå, men selvom vi kun var fire mand til juleaften havde vi aftalt, at alt skulle være som det ‘plejer’ – det vil sige, at bordet skulle dækkes fint, juletræet skulle selvfølgelig pyntes, der skulle synges sange rundt om træet. Det sidste er generelt ikke min families stærke side, for vi kan simpelthen ikke huske sangene – i hvertfald ikke dem alle. Samtidig er vi ikke den der familie, som danser om juletræet i flere timer, og ligeledes er vi heller ikke familien, som sidder og spiser til kl.23.00. Vi spiser halvanden times tid cirka. Vi har efterhånden indført den gode tradition eller regel om man vil, at vi spiser al julemaden, rydder nogenlunde op, danser om juletræet, åbner pakker og så spiser vi risalamande. Vi spiser altså ikke risalamande lige efter maden. Jeg synes simpelthen, man efter al julemaden er for mæt til at spise risalamande så hurtigt – derfor er det en ret god idé at udskyde det lidt – på den måde kan man også nyde risalamanden bedre. Nå, men det var min jul i ‘korte’ træk. Jeg håber I alle har haft en fantastisk jul, og fortsat får hygget med familien, venner osv. i juledagene. Jeg vil smutte til familiejulefrokost hos min bedste (farmor) her om lidt – det er noget, min kusine lidt har indført, når vi ikke holder jul sammen, og det er altså super dejligt. Jeg vil opdatere på bloggen i morgen omkring det I på billederne kan se ved siden af granet, som er hjerter – det er nemlig noget, som jeg har haft gang i at lave ellers kan I se et bedre billede af hjerterne lige her. Nedenfor kan I se lidt billeder fra min juleaften, men det blev altså kun lige før al maden kom på bordet, og derefter blev mit kamera gemt væk, så jeg bare kunne nyde aftenen i familiens selskab.

dsc_9362 dsc_9366 dsc_9368 dsc_9381 dsc_9382Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Indlægget indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *