DIY pegboard

posted in: Diys | 0

dsc_3778Jeg har længe gået med tanken om at lave et såkaldt ‘pegboard’. Hvis du mangler en smart praktisk opbevaringsløsning, som er super flot – så er denne DIY lige noget for dig. Ideen til pegboardet kom egentlig efter at have set Nybyggerne, og de brugte ‘metoden’ i deres skur som en fleksibel opbevaringsløsning. Det gode ved pegboard ideen er, at man kan rykke rundt lige så tosset man lyster, og på den måde skabe et helt nyt udtryk – uden at skulle bore en masse nye huller. Jeg elsker, at når jeg får ideer – så er min kære far der til at hjælpe. For jeg må indrømme, at mange af tingene kunne jeg ikke gøre uden hans hjælp eller ekspertise. Dette projekt var i dén grad ikke sket uden min far. Vi lavede pegboardet sidste weekend, og i denne weekend kom det op og hænge.

Vi har måtte købe til dette projekt af flere omgange. Vi havde først købt rundstokkene i en væsentlig større størrelse – faktisk 19 mm, i stedet for 13 mm som vi endte med. Boret vi havde købt til at starte med var et fladflæsebor, men det blev overhovedet ikke pænt. Derfor endte vi med at købe et nyt bor, og nogle mindre rundstokke. Det er åbenbart ikke helt let at finde alle ting ét sted. Jeg vil derfor dele, hvad I skal bruge, hvor vi har købt det og prisen, så I nemt kan komme ud og få købt materialerne, hvis I bliver inspireret til at lave en lignende løsning.

Det skal du bruge:
 • En træplade – denne træplade målet 80×80 og er i Birkekrydsfinér, som er 18 mm tykt. Den er købt i Bauhaus til 287,96 kroner.
 • Et sneglebor – vi brugte et 13 mm, som er købt i Silvan til 55 kroner.
 • Rundstokke – 13 mm (det er vigtigt rundstokkene er samme størrelse som boret) – købt i Bauhaus. 2 x 13 kroner
 • En mindre træplade til hylder – fandt min i Bauhaus trærester til 20 kroner.
 • Sandpapir
 • Lineal
 • Boremaskine

I alt har vi købt materiale for: 388,96 kroner.

dsc_3773Sådan gør du: 
 1. Vælg, hvor stor afstand du ønsker mellem hullerne. På min plade er der 10 cm. i mellem hullerne, men 5 cm ud til yderkanten af pladen.
 2. Mål op til hullerne og marker med en blyant. Mål både på tværs og langs, så får du et mere præcist udgangspunkt, når du skal bore.
 3. Bor hullerne.

  Tip: sæt en plade bag, når du borer – på den måde får du ‘pænere’ huller. Birkefiner er meget ´fint´træ, så det flosser nemt.

 4. Skær rundstokkene ud, så du får nogle ‘knager’ tingene kan hænge på. Dem som bærer hylderne er 11 cm lange og dem som bærer de andre ting er 7 cm.
 5. Slib pladen og rundstokkene med sandpapir
 6. Hæng pladen op

  Vores pegboard er sat op ved at bore et hul i hvert hjørne. Sørg for at måle op, så alle hullerne sidder på samme måde – det gør det væsentlig pænere. Vi har sat pladen op ved at bruge rawplugs, skruer, møtrikker, spændeskiver. Møtrikken skal være lidt for stor ift. skruen, da den er brugt som afstand til væggen på bagsiden af pegboardet. Spændeskiven er sat foran, så skruen ikke borer sig ind i pladen.

 7. Sæt rundstokke og hylder ind på din plade.
 8. Voilà så kan du pynte din plade.

Du kan bruge pegboardet mange steder. Du kan bruge det både i entréen, køkkenet, børneværelset eller kontoret, som vi har hængt vores pegboard i.

DIY pegboard

dsc_3774

hjemmelavet pegboard

Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *