Bagsiden af medaljen

posted in: Mine tanker, Rejse | 0

DSC_7040

Jeg er hjemvendt efter en fantastisk tur til Thailand med en dog ret ubehagelig flyvetur, da jeg fik erhvervet mig en omgang madforgiftning natten til take-off, men det er en anden historie.Jeg prøver at holde bloggens fokus positivt, men jeg kan heller ikke blot vende den anden kind til, når jeg ser og oplever ting, som jeg føler er ‘galt’ med verdenen. Jeg vil have, at min blog afspejler den virkelig verden og ikke blot er lutter lagkage, for lad os indse det – det er livet sjældent. Nå, men hele postyret til dette indlæg er faktisk vores Thailand tur. Jeg ved, at ud fra de andre indlæg om turen til Thailand virker alt sus og dus, og det var det også mere eller mindre, men jeg gider som skrevet ikke have, at min blog skal være et glansbillede, den skal afspejle den virkelige verden, for ellers vil I læsere ikke blive informeret korrekt. Min rejseindlæg kan forhåbentlig være inspirationskilde til rejsedestinationer, men så føler jeg også, at det er min pligt at være hundrede procent ærlig, og derfor dette indlæg.

Jeg bliver så harm over, når man er turist (også i DK) og ser affald flyde. Ét er i gaderne, men da Mette og jeg var på denne tur, så var de lækre bountystrande begyndt at blive fyldt med affald – altså hvad (!!!!). Turisterne tager en masse plastisk, slikposer osv. med til øerne – helt fint, men tag det for søren med tilbage, når I forlader øen. Det er simpelthen så grovt at behandle naturen sådan, og jeg tror desværre ikke, at det altid går op for landene, hvor meget affald har af betydning for deres turistværdi. For mit vedkommende betyder det, at jeg måske vil genoverveje, hvorvidt jeg skal besøge turistattraktion og måske endda selve landet igen. Vi (min familie) oplevede det også, da vi var i Dubai, der var ørkenen og bjergene også begyndt at blive fyldt med affald. Altså det er bare ikke i orden. Alle vil da hellere møde synet af disse lækre strande fremfor at se aberne gå rundt mellem skrald. Desuden er det utroligt, at en simpel regel, som står på skiltene på Monkey Beach ‘Please do not feed monkey’ ikke er til at forstå – folk giver dem små plasticposer med nødder.

DSC_7083 DSC_7077
Jeg ved godt, at det er minimalt, hvilke virkning dette indlæg kan have, men jeg håber virkelig, at dette indlæg kan få bare én til at tænke en ekstra gang over inden han/hun smider affald i vores fine natur. Jeg har ikke børn (endnu), men det kan ikke være rigtigt, at vi blot efterlader affaldspladser alle steder til vores næste generation. En simpel regel er det man tager med ud, tager man med retur medmindre der er et sted man kan smide det ud. Dette gælder alle steder også i de danske skove og på de danske strande. Det burde være en relativ simpel regel at huske, mener jeg i hvert fald. Jeg tænker i hvert fald, at de fleste hellere vil opleve strande som billedet herunder viser fremfor, at de tilsidst er fyldt med skrald som billedet med aben viser.

DSC_6906DSC_7039

Vil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, Instagram Bloglovin’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *