Altanhygge

posted in: Bolig, Diys | 4

3506a014-a99d-4956-be14-e1a7f1f6e2fbReklamelinks er markeret med *

Vi er så heldige at have en altan på cirka 14 kvm, og det er SÅ lækkert – særligt når vejret viser sig fra sin gode side, som den i den grad gør lige for tiden. Jeg elsker at have altan, og jeg går langt mere op i den end jeg havde troet. Det er bare så hyggeligt, og samtidig er det skønt at kunne gå ud og plukke tomater, chilier, krydderurter osv. Vi har som sagt været i gang med at “lave” eller nærmere lave et IKEA-hack, så vi kunne få altankasser i træ, og resultatet er blevet så godt. I kan finde en guide til vores altankasser lige her.

Der er virkelig sket meget med vores altan på det år, hvor vi har boet her. Sidste sommer havde vi ‘kun’ et spisebord og stole ude + nogle planter. I år er vi bare gået altan-amok, og vi har virkelig prioriteret altanen højt. Det skyldes nok også, at det har været ekstraordinært godt vejr. I ved det vejr, hvor man bare er glad, fordi hvorfor skulle man ikke smile over det gode vejr? Vi vil begge gerne have (okay to be fair, mest mig), at altanen bliver en forlængelse af vores lejlighed – altså et ekstra værelse. Vi har fået indrettet det således, at der er et spiseområde og en hyggekrog, hvor man kan slå benene op, nyde et koldt glas vin eller hjemmelavet iste, mens man læser til eksamen. Okay den sidste del ødelagde måske lidt den idylliske stemning, men det er nu en gang realiteten herhjemme, hvor vi begge har travlt med universitetet og dertilhørende eksaminer. Om end gør altanen det SÅ meget mere hyggeligt at læse op. Jeg har efterhånden brugt en del timer derude, og jeg tror kun, at det bliver mere og mere.

Læs også: IKEA Hack: Sommar altankasser og hyggestemning på altanen.

abVi har fået plantet en masse ude på altanen. Vi har blandt andet forsøgt os med et lille salatbed i en zinkbalje – er der nogen som har erfaringer med det, og ved om det kan lykkes? Jeg skal nok lige vende tilbage og sige om det var en succes eller ej, men pt ser det fint ud. Vi har tomatplanter, chilier, en hindbærbusk, blomster, jordbær, 14 forskellige krydderurter – ja you get the picture. Vi (læs jeg) har efterhånden fyldt en del planter ud på den altan. Men det er så hyggeligt ! Jeg elsker, at det er en hel sanseoplevelse, og jeg elsker den lille grønne oase, som vores altan efterhånden er blevet. Det er virkelig mit yndlingsrum i lejligheden – without a doubt.

For lidt tid siden spurgte jeg på Instagram ift. erfaringer med lyskæder, og der var flere af jer, som skrev, at jeg gerne måtte dele de tips jeg fik – så here you go.  Jeg fik rigtig mange gode bud blandt andet: House doctor*, ShopDora og Søstrene Grenes. Vi har prøvet en lyskæde fra Søstrene Grenes sidste kollektion, og den gav på ingen måde det lys, vi havde håbet på. Jeg ved dog ikke om lyskæden fra den nye giver mere, men vi turde i hvert fald ikke købe den. Samtidig blev vi begge lidt nærige, da ingen af os ønsker at give over 500 kroner for en enkelt lyskæde. Derfor valgte vi at gå med denne lyskæde* fra Sirius, som jeg også blev anbefalet af en del af jer. Den er super fin, giver et perfekt lys, og så er den i den billige ende. Men virkelig tusind tak for alle jeres tips – det er så dejligt, at I er så søde til at hjælpe, når jeg spørger om tips og tricks. Virkelig tak for jer !

4af9960c-1454-4201-abe2-84508c589860

936ba8e4-4d36-4a55-ac80-f9bdf50b2c4cVil du have seneste nyt fra bloggen & altid holdes opdateret, så kan du følge bloggen på:
Facebook, InstagraBloglovin’ 

4 Responses

    • Sara

      Det kan jeg virkelig godt forstå – det er også lækkert ! Men heldigvis har Odense jo mange grønne områder, som man også kan nyde, når vejret er godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *